null

Opskrifter

Del

Søtt gresskar-brød med Coco pops

Ingredienser

  • 400 g Hokkaido-gresskar
  • 125 ml melk, 3,5 % fett
  • 20 g fersk gjær
  • 1 ts sukker
  • 400 g hvetemel (type 405)
  • 40 g smeltet smør
  • Smør til smøring
  • 1 ts salt
  • 100 g Kellogg’s Coco Pops (For brødet), 50 g Kellogg’s Coco Pops (For toppingen)
pumpkin

Fremgangsmåte

20 min tilberedning
1 time 10 min ventetid
1 time 30 min tid totalt

1. Vask gresskaret, ta ut frøene og skjær i valnøttstore stykker. Legg stykkene i en kasserolle, dekk med vann og la det koke ca. 10 min til det er mørt. Hell av vannet, lag puré av gresskaret med en stavmikser og la det avkjøles.

2. Varm melken i en kasserolle til den er lunken. Løs opp gjær og sukker i melken. Mel, gjærmelk, smør, salt og gresskarpuré eltes sammen til en deigkule i en bolle. Dekk til med et håndkle og la heve i 15 minutter. Elt inn Kellogg’s Coco Pops og form deigen til en brødleiv.

3. Forvarm stekeovnen (over-/undervarme: 180 °C). I mellomtiden smører du en bakeform (24 x 10 x 7 cm), legger brødleiven i den, strør Kellogg’s Coco Pops over, trykker ned lett og lar den hvile videre under et klede i 15 minutter.

4. Stek gresskarbrødet på midterste nivå i ca. 30 minutter.

Tips
Bakeformen bør ikke fylles mer enn maksimalt 3 cm under kanten, slik at brødet ikke renner over.

Du trenger:
Sikt, Kjøkkenhåndklær, Kasseroller, Kniv, Skjærefjøler, Kjøkkenhåndklær, Håndmikser, eltekrok, Boller, Stekeovn, Bakeformer, 10 x 25 cm, Stavmikser, Komfyr