icon search my accountcountry selector
Om frokostprodukter

Om frokostprodukter

Frokostblandinger har vanligvis et høyt innhold av karbohydrater. Andre næringsstoffer i fokus er fiber, sukker og salt.

Om karbohydrater

De nordiske kostholdsanbefalingene fastslår at 50-60 % av vårt daglige energiinntak bør komme fra karbohydrater, helst den grove typen.

Om fiber

Mange av oss får for lite fiber, bare halvparten av anbefalt mengde. Anbefalingen er på ca 25-35 gram per dag, men kvinner spiser i gjennomsnitt bare ca. 19 gram og menn ca. 20 gram.

I en porsjon på 30 gram med Kellogg’s All-Bran Regular er der 4,5 gram, mens Kellogg’s All-Bran Fiber Plus inneholder hele 11 gram per porsjon.

Om sukker

Frokostblandinger er tilsatt sukker for smak og konsistens. En porsjon med Kellogg's frokostblanding inneholder mellom 1/2 og 2 teskjeer sukker.

De viktigste sukkerkildene i kostholdet vårt er søtsaker, sjokolade, brus, saft og juice. Frokostblandinger bidrar med ca. 2 % av barns sukkerinntak.

Ifølge de nordiske kostholdsanbefalingene bør det daglige energiinntaket fra tilsatt sukker ikke overskride 10 %.

For å gjøre det enklere å se nøyaktig hvor mye sukker det er i hver porsjon, er dette klart merket på fremsiden av hver pakke med Kellogg’s.

Om salt

Salt er en viktig ingrediens i matvarer, etter som det har stor betydning både for smak og konsistens. Hos Kellogg’s bruker vi salt for å gi sprøhet og smak – de to viktigste kvalitetsparametrene for våre produkter.

De viktigste kildene til saltinntaket i kosten vår er brød, ost, pålegg, samt kjøtt-og fiskeprodukter. Frokostblandinger er ikke en stor kilde,  men de bidrar med ca. 1 % av det totale saltinntaket.

Vi har arbeidet målrettet med å redusere saltinnholdet siden 1998, og frem til i dag har vi redusert saltinnholdet i produktene våre i Danmark med 54 %.  Alle våre produkter ligger på eller under terskelnivået for salt (500 mg natrium).

Del