Opskrifter
Kjeks med cornflakes
Ingredienser
- 50 g Kellogg’s Corn Flakes
- 1 ts bakepulver
- 300 g hvetemel for finbakst, + litt for arbeidsbenken
- 1 økologisk appelsin
- 0,5 ts kardemomme, malt
- 0,5 ts nellik, malt
- 1 ts kanel, malt
- 1 egg, middels store
- 125 g sukker
- 150 g smør, mykt
Fremgangsmåte
15 min tilberedning
1 time 15 min ventetid
1 time 30 min tid totalt
1. Pisk smør, sukker og egg til skum i en bolle. Rør inn kanel, nellik og kardemomme. Vask appelsinen, tørk den, riv skallet og tilsett det i massen. Rør inn mel og bakepulver, elt godt sammen og form til en kule. Vikle deigen inn i plastfolien og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
2. Forvarm stekeovnen (over- og undervarme 200 °C). Ta deigen ut av kjøleskapet og elt inn cornflakes. Strø litt mel på arbeidsflaten og kjevle ut deigen.
3. Stikk ut rundinger med en utstikksform og legg på et stekebrett med bakepapir. Stemple kjeksene med et kjeksestempel og stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Tips
Det er også mulig å bruke en ferdig krydderblanding for kjeks.
Du trenger:
Kjevle, Stekeovn, Kjøleskap, Rivjern, Håndmikser, visp, Boller, Kjeksstempel, Stekebrett, Bakepapir, Utstikksformer, Plastfolie